FMJ Marine Automation vervangt diverse omvormers op amfibis transportschip Zr. Ms. Rotterdam

FMJ Marine Automation is trots te mogen mededelen dat zij op 18 maart 2018 de definitieve opdracht gegund heeft gekregen van de Koninklijke Marine voor het leveren en vervangen van de 4 voortstuwing (frequentie) omvormers , elk 3,1 MW, en de omvormer van de boegschroef van 1,4 MW aan boord van amfibisch transportschip, Zr. Ms. Rotterdam.

Het transportschip vormt een combinatie van een vliegveld, haven, parkeergarage, ziekenhuis, hotel en communicatiecentrum. De diesel elektrische voorstuwing van de Zr. Ms. Rotterdam beschikt over 4 hoofd elektromotoren en 1 boegschroefmotor met een totaal geïnstalleerd vermogen van 13,5MW.

De huidige omvormers worden vervangen omdat de onderhoudbaarheid en betrouwbaarheid van de installatie een beperking was geworden voor de operationele inzetbaarheid. De nieuwe omvormers zullen de 5 huidige voortstuwing omvormers vervangen zodat het schip en haar bemanning hun belangrijke taken kunnen blijven uitvoeren. Begin 2019 zal de nieuwe installatie aan boord operationeel moeten zijn.


 

Markten

Vakdisciplines

Bedrijven

Over FMJ

Referentie

Nieuws

Snel antwoord op uw vraag