FMJ tekent tienjarig service en onderhoudscontract met TESO

Vrijdag 26 juni heeft FMJ Marine & Offshore een tienjarig E&I onderhoudscontract getekend met de Koninklijke NV Texels Eigen Stoomboot Onderneming (TESO) voor de nieuwe veerboot Texelstroom. Deze nieuwe veerboot is een unieke "eco-ferry" vanwege innovatieve toepassing van uiteenlopende technieken die de  duurzaamheid van de operatie bevorderen alsmede de efficiëntie van het gebruik van de brandstof aan boord vergroot. De hoogwaardige automatisering aan boord zal hierbij een belangrijke factor zijn.


Het schip is uitgerust met de laatste hybride techniek, de hoofdbrandstof die gebruikt zal worden is aardgas onder druk (CNG) en er wordt energie opgewekt door zonnepanelen op het schip. Het verbruik van de brandstof zal naar verwachting beduidend afnemen ten opzichte van de Dokter Wagemaker, de bestaande dienstboot van TESO uit 2005. Ook staat het comfort van de passagiers hoog in het vaandel. De groene veerboot Texelstroom  wordt op dit moment gebouwd op de scheepshelling  van LaNaval in Sestao, Spanje. De Texelstroom zal de veerboot Schulpengat vervangen, die in 1990 is gebouwd. In de loop van 2016 zal de Texelstroom in de vaart komen.


FMJ zal het eerste jaar de Spaanse installateur Ingeteam bijstaan in het lokaal afhandelen van eventuele garantie items en mogelijke modificaties betreffende de elektrotechnische installaties. Tevens zal FMJ na de zomer van dit jaar assistentie verlenen gedurende de bouw en opstartfase. FMJ zal ook een rol spelen in het opleiden van onder andere de TESO werktuigkundigen in het werken met deze hoogwaardige elektrotechnische installatie.
FMJ Marine & Offshore en TESO hebben middels dit contract de voorzet gegeven voor een mooie samenwerking, met als doel een bedrijfszekere en continu inzet van de Texelstroom.


 

Markten

Vakdisciplines

Bedrijven

Over FMJ

Referentie

Nieuws

Snel antwoord op uw vraag