Markten
Vakdisciplines

Markten

Bij FMJ zijn we van (bijna) alle markten thuis. We werken onder andere voor marine, offshore, infra, utiliteit en industrie.

Bekijk alle Markten

Vakdisciplines

We werken in verschillende elektrotechnische vakdisciplines. FMJ verricht in deze disciplines onder andere engineering, installatie, onderhoud en inspecties.

Bekijk alle Vakdisciplines

Markten
Vakdisciplines

Markten

Bij FMJ zijn we van (bijna) alle markten thuis. We werken onder andere voor marine, offshore, infra, utiliteit en industrie.

Bekijk alle Markten

Vakdisciplines

We werken in verschillende elektrotechnische vakdisciplines. FMJ verricht in deze disciplines onder andere engineering, installatie, onderhoud en inspecties.

Bekijk alle Vakdisciplines

Markten

Bij FMJ zijn we van (bijna) alle markten thuis. We werken onder andere voor marine, offshore, infra, utiliteit en industrie.

FMJ is actief in de volgende Markten

Industrie

Ontwerp en installatie
Voor de industrie ontwerpen en installeren we onder andere pompinstallaties, motoren en de complete elektrische installatie van aarding en verlichting tot hoogspanning. We doen hiervoor de basic engineering, de detail engineering en de bouw van de installaties. Verbouwen van bestaande installaties behoort ook tot de mogelijkheid.

Onderhoud en beheer
We hebben verschillende beheer- en onderhoudscontracten. Dit verschilt van een dagelijks vast team van FMJ-monteurs in je fabriek tot een oproepcontract. Samen kunnen we een jaarplanning opstellen voor onderhoud, schoonmaken van instrumentatie en controles. Uiteraard kun je ons ook altijd inschakelen bij onverhoopte storingen of calamiteiten.

Veiligheid
Veiligheid staat bij ons voorop. We werken volgens de ATEX-richtlijnen, zodat je verzekerd bent van een explosieveilige omgeving. Verder zorgen onze TUV-gecertificeerde engineers voor de gewenste SIL-classificatie. We voeren hiervoor een grondige hazard-analyse uit en zorgen zo voor een faalveilige installatie.

Waarom FMJ?
We passen onze installaties exact aan aan het productieproces van onze klanten. We screenen voortdurend op rendement en efficiency en ondersteunen je met onze kennis en ervaring. Ook voor onderhoud en beheer hanteren we geen standaard: we kijken naar wat nodig is en passen onze dienstverlening hierop aan.

Wil je weten wat FMJ kan betekenen voor jou? Neem contact op.

Infra

Watermarkt en waterbeheersing
We werken onder andere voor waterleidingmaatschappijen en waterschappen, maar ook voor gemeenten en semi-overheid. We kunnen onze opdrachtgevers op allerlei vlakken ondersteunen. Van aanleg, nieuwbouw of verbouwing van de elektrotechnische installatie van zuiveringsinstallaties en pompgemalen tot het beheren en onderhouden ervan.

Over het algemeen bestaan infraprojecten uit hardware & software engineering, paneelbouw en montage & inbedrijfstelling. Via een SCADA-systeem verzamelen en verwerken we alle meet- en regelsignalen. Ook voor nazorg, vervanging van onderdelen of bij storingen kun je op ons rekenen. Wij zijn ISO 9001- en VCA-gecertificeerd.

Oppervlaktewater
Op afstand beheert FMJ pompgemalen en stuwen. Samen met kanalen, sluizen en buffers voorkomen de pompgemalen dat sloten en waterwegen overlopen. Onze elektrotechniek en instrumentatie is hierbij essentieel om de stand van het oppervlaktewater onder controle te houden.

Waterzuivering

FMJ biedt op het gebied van waterbeheersing en –zuivering oplossingen in de vorm van PLC’s en SCADA systemen, waarbij wij het volledige project kunnen beheren, o.a.:
· Project management
· Hardware engineering
· Software engineering
· Paneelbouw
· Montage en Inbedrijfstelling
· Service en onderhoud 24/7

Drinkwater
FMJ heeft verschillende drinkwaterbedrijven onder beheer waarbij we zorg dragen voor de pomphuizen die de druk op de leidingen op peil houden. We zijn in te schakelen voor het aanleggen van de elektrotechnische installatie hiervan, maar ook voor onderhoud en beheer.

Wil je weten wat FMJ kan betekenen voor jou? Neem contact op.

Marine

FMJ ontwerpt, installeert en test elektrische installaties aan boord van schepen of een volledige vloot. Van de verlichting tot de generator, alles waar een kabel aan zit, kunnen we ontwerpen, aanpassen, vervangen of onderhouden.

Ontwerp, installatie en onderhoud
FMJ werkt voor bijna alle grote Nederlandse rederijen en scheepswerven en heeft daarnaast ook veel internationale maritieme opdrachtgevers. Onze medewerkers zijn wereldwijd actief op werven én aan boord.

Onze specialisten ontwerpen, installeren en onderhouden alle elektrotechnische installaties aan boord: van kraaninstallaties op kraanschepen tot brandmeldinstallaties, distributiesystemen en voortstuwingsinstallaties. Wij zijn ook voor jaarlijkse inspecties in te schakelen.

24/7 wereldwijde ondersteuning
Mocht je onverhoopt een storing hebben, dan is onze storingsdienst 24/7 wereldwijd bereikbaar. Je krijgt bij ons direct een projectmanager met kennis van zaken aan de lijn. Vanuit de technische kennis van de projectmanager kan er meteen bepaald worden wat er nodig is. Storingsmonteurs staan altijd stand-by, ook buiten kantooruren.

Efficiëntie
Met een goede planning, het juiste materiaal en breed opgeleide specialisten zorgen we voor de meest efficiënte aanpak van maritieme projecten. Want je wilt natuurlijk dat je schepen zo min mogelijk stil hoeven te liggen voor installatie en onderhoud. Zo werken we ook op de vaart, als dat voor jouw bedrijfsproces efficiënter is.

Expertise
We investeren in opleidingen voor onze medewerkers. Hierdoor hebben we multi-inzetbare medewerkers die met hun know-how meteen aan de slag kunnen. Nieuw personeel loopt uitgebreid mee met ervaren medewerkers om veel praktijkkennis op te doen. Onze engineers zijn volledig op de hoogte van de regelgeving, zoals Lloyds, DNV-GL, ABS, scheepvaartinspectie en Bureau Veritas.

Wil je weten wat FMJ kan betekenen voor jou? Neem contact op.

Offshore

Onze offshorespecialisten zijn volledig getraind en op de hoogte van de installaties van productieplatformen, boorplatformen of windenergieparken op zee. Onze engineers kunnen elke denkbare installatie op het gebied van elektrotechniek en automatisering ontwerpen.

Levering en installatie
Uiteraard kunnen onze specialisten die installaties ook leveren en installeren op zo ongeveer elke locatie. We zoeken hierbij naar de meest efficiënte werkwijze. Zo kunnen we aan land al voorbereidingen treffen of complete projecten offshore uitvoeren.  We zijn ook in te schakelen voor het verbouwen van bestaande installaties.

Nazorg
We controleren en testen uitgebreid zodat we de installatie veilig in bedrijf kunnen stellen. Hierbij volgen we de meest recente wet- en regelgeving, zoals Lloyds, DNV-GL en ABS. Ook voor onderhoud en inspecties zijn onze medewerkers actief in heel de wereld.

Waarom FMJ?
Onze medewerkers hebben een brede inhoudelijke kennis die door praktijk en opleidingen up-to-date wordt gehouden. Zeker voor de offshore-markt is dit erg belangrijk, omdat het niet altijd mogelijk is expertise van de buitenwereld in te schakelen. Daarnaast denken we bij FMJ flexibel met je mee om zo te zorgen voor de hoogste kwaliteit en de doorlooptijd van uw projecten te optimaliseren.

CCTV systemen
FMJ Rolloos is onze specialistische afdeling op het gebied van explosieveilige CCTV systemen en heeft wereldwijd meer dan 1000 camera systemen geleverd op vele offshore units. Wilt u meer weten over CCTV kijk dan op www.rolloos.com.

Onderwatertechniek
Nog een groot voordeel van FMJ: we hebben de expertise in huis om sensoren te ontwerpen en te maken die geschikt zijn om onder water te gebruiken. We kunnen deze sensoren testen, aansluiten en uitlezen. Uiteraard zorgen we er ook voor dat de sensoren robuust zijn, zodat ze geschikt zijn voor de markten waarin we werken.

Wil je weten wat FMJ kan betekenen voor jou? Neem contact op.

Utiliteit

Ontwerp en installatie
We ontwerpen en installeren alle elektrische installaties in jouw bedrijfspand, van verlichting en toegangscontrole tot omroepsystemen en brand- en inbraakbeveiliging. Ook het datanetwerk en het telefoonnetwerk kunnen we voor je aanleggen. We werken onder andere voor gemeenten, musea, kantoren, ziekenhuizen, retail, parkeergarages en industrie.

Onderhoud
We staan klaar voor onderhoud, inspectie en het verhelpen van storingen. Tevens doen we de NEN3140-keuring en gereedschapskeuringen, en inspecties conform SIOS Scope 8, 10 en 12. Je kunt kiezen uit verschillende servicecontracten. Het onderhoud wordt daarbij altijd afgestemd op conditie, normering en levensduur. Zo weet je zeker dat het goed zit, zonder dat je teveel betaalt.

Waarom FMJ?
We streven naar een duurzame en langdurige relatie met onze klanten. We leveren kwaliteit op maat. Zo kunnen we via conditiemetingen op basis van NEN2767 bepalen of onderhoud echt nodig is. Daarnaast leveren wij het hele pakket aan elektrotechnische en data-installaties. Hierdoor heb je een duidelijk aanspreekpunt voor alles rondom elektrotechniek en zijn de lijnen kort.

Wil je weten wat FMJ kan betekenen voor jou? Neem contact op.

Yachting

FMJ Yachting, van casco tot jacht.

Of het nu een aanpassing, storing, ombouw of nieuwbouw betreft, FMJ Yachting is er om u als klant op elektrotechnisch vlak te ontzorgen. Met een team van inzetbare collega’s gaan wij geen uitdaging uit de weg. Of het nu een storing in de bestaande installatie is, of een complete nieuwbouw van een elektrotechnische installatie, FMJ Yachting is er om een passende oplossing aan te leveren. Onze engineers hebben jarenlange ervaring in de scheepsbouw, zodat de wensen van de klant kwalitatief hoogwaardig opgezet worden en uitvoerbaar gemaakt kunnen worden. De montageploeg van FMJ Yachting zorgt hierna voor de realisatie. Korte lijnen met de engineers zorgen voor passende oplossingen in het veld en zo kan er, waar nodig ook, snel geschakeld worden. Als laatste stap heeft FMJ Yachting ook de technici in dienst, die de gehele installatie werkend op kunnen leveren. Net als elke afdeling binnen FMJ, heeft FMJ Yachting plezier en kwaliteit hoog in het vaandel staan.

Dit alles doen we niet alleen in Nederland, FMJ Yachting levert waar het nodig is. Of het nu gaat om fysieke assistentie op locatie of assistentie op afstand, FMJ Yachting anticipeert zo flexibel mogelijk op de vraag en wensen van de klant. Ontzorgen is hier een belangrijk speerpunt.

Overige markten

Als je markt niet genoemd is, maar de producten en diensten die je nodig hebt wel aansluiten bij wat we leveren, dan is FMJ je graag van dienst. Denk aan het ontwerpen (engineering) en installeren van elektrotechnische installaties, het inbedrijfstellen of kalibreren van instrumentatie of het automatiseren van de systemen in scholen en musea. Je kunt bij ons ook terecht voor onderhoud en inspectie van deze zaken.

FMJ werkt onder andere voor facilitaire dienstverleners en particulieren op het gebied van domotica. We zijn ook werkzaam in de gezondheidszorg met het ontwerpen, bouwen en onderhouden van mobiele healthcare units. Wij staan nooit stil, wij staan open voor elke markt.

Wil je weten wat FMJ kan betekenen voor jouw markt? Neem contact op.