Markten
Vakdisciplines

Markten

Bij FMJ zijn we van (bijna) alle markten thuis. We werken onder andere voor marine, offshore, infra, utiliteit en industrie.

Bekijk alle Markten

Vakdisciplines

We werken in verschillende elektrotechnische vakdisciplines. FMJ verricht in deze disciplines onder andere engineering, installatie, onderhoud en inspecties.

Bekijk alle Vakdisciplines

Markten
Vakdisciplines

Markten

Bij FMJ zijn we van (bijna) alle markten thuis. We werken onder andere voor marine, offshore, infra, utiliteit en industrie.

Bekijk alle Markten

Vakdisciplines

We werken in verschillende elektrotechnische vakdisciplines. FMJ verricht in deze disciplines onder andere engineering, installatie, onderhoud en inspecties.

Bekijk alle Vakdisciplines

Vakdisciplines

We werken in verschillende elektrotechnische vakdisciplines. FMJ verricht in deze disciplines onder andere engineering, installatie, onderhoud en inspecties.

FMJ is actief in de volgende vakdisciplines

Automatisering

FMJ heeft ervaring met de automatiseringssystemen van onder andere kranen, schepen, tankterminals, chemische fabrieken en waterinstallaties (oppervlakte- , zuiverings- en drinkwaterinstallaties). We verdiepen ons in het vraagstuk dat jij als opdrachtgever hebt en kijken hoe we door middel van automatisering een oplossing aan kunnen dragen. Doel hierbij is het verbeteren van jouw productieproces. We ontwerpen, leveren en installeren producten zoals:

Verder kunnen we je ook van dienst zijn met IoT. Denk aan het plaatsen van sensoren om trillingen en temperatuur te meten en te loggen. Hierdoor kunnen er automatisch problemen met de machines gemeld of zelfs voorspeld worden.

Modificaties en migraties
FMJ is ook jouw partner als het gaat om modificaties op uw bestaande industriële systemen. Daarnaast kunnen wij migraties uitvoeren van verouderde systemen naar een platform wat geschikt is voor het bedrijf en gericht is op de toekomst. FMJ is leverancier-onafhankelijk. Hierdoor is er ruime kennis van, en ervaring met, verschillende merken en typen hard- en software, zoals o.a. Advantech, Balluff, Fanuc,  Siemens, Schneider, Bachmann, AllenBradley, Autocad, E-plan.

Wat kunnen we voor je betekenen?
Buiten de levering van de producten levert FMJ ook diensten zoals:

 •     Consultancy
 •     Rapportage
 •     Inspecties
 •     Supervisie (ook in buitenland)
 •     24/7 service
 •     Onderhoud

Met onze ervaring en kennis in diverse sectoren kunnen wij de klant ondersteunen om het primaire proces te verbeteren. Zo heeft FMJ ervaring met elektrische installaties en automatiseringssystemen van:

 • Machinebouwers
 • Diverse soorten kranen
 • Handling tools
 • Beladingssystemen
 • Diverse soorten schepen
 • Tankterminals
 • Chemische fabrieken
 • Op- en overslagbedrijven

Meer weten? Neem contact op met FMJ!

Beveiliging

FMJ levert op het gebied van beveiliging een totaalpakket. We kijken mee, geven de norm aan en geven advies over wat de best passende beveiliging is voor jouw bedrijf of organisatie. We zijn bevoegd om een installatie te ontwerpen, te installeren en om te zorgen voor onderhoud en inspectie. Uiteraard zorgen we ervoor dat de installatie de juiste SIL-classificatie heeft en voldoet aan de eisen van de verzekering.

Inbraakbeveiliging
Zowel in de utiliteit als in de industrie kunnen we installaties voor inbraakbeveiliging ontwerpen, aanleggen en onderhouden. Denk hierbij aan alarminstallaties en CCTV-videobewaking. We zijn een erkend Borg Technisch beveiligingsbedrijf en zijn Kiwa NCP-gecertificeerd.

Brandmeld- en ontruimingsinstallaties
In alle markten kunnen we branddetectie- en ontruimingsinstallaties ontwerpen, aanleggen en onderhouden. Als gecertificeerd bedrijf (BMI & Kiwa NCP) zorgen we ervoor dat je brandinstallatie aan alle eisen voldoet.

Toegangscontrole
Verder ontwerpen, leveren en installeren wij kaartlezers bij bedrijfspanden om te registreren wie er binnenkomen. Dit kunnen we ook koppelen aan inbraak- en alarmsystemen. Zo kun je er zeker van zijn dat de deur gesloten wordt als de laatste collega het gebouw verlaat.

Waarom FMJ?
FMJ levert kwaliteit. We kijken daarom naar wat onze klanten minimaal nodig hebben en blijven up-to-date met de laatste ontwikkelingen. Zo zijn wij én onze klanten voorbereid op veranderingen in de toekomst. Als we bijvoorbeeld weten dat de norm verandert, dan zal je nieuwe beveiligingssysteem al aan die norm voldoen.
We beheren je volledige veiligheidsinstallatie en houden de lijnen kort. We zorgen bijvoorbeeld voor één contactpersoon als aanspreekpunt.

Meer weten? Neem contact op met FMJ!

CCTV Systemen

Door innovatie en uitstekende service dragen wij bij aan een efficiëntere en veiligere industrie. We richten ons op het ontwikkelen van oplossingen die u de best mogelijke inzichten geven om uw operatie te laten excelleren. Of dat nu het exacte gewicht van uw lading is, automatische alarmen op basis van metingen en beeldanalyse.

Wilt u meer weten over wat we kunnen betekenen voor uw CCTV systemen? Ga naar de website van FMJ Rolloos.

Domotica

Op het gebied van domotica werken wij onder andere voor installateurs, facilitaire dienstverleners, particulieren en instellingen zoals musea en scholen. We gaan hierbij eerst in gesprek over de functionaliteiten. Op basis daarvan kunnen we een compleet domotica-project engineeren, leveren, installeren en onderhouden.

Slimme gebouwen
Verlichting, klimaatregeling, ventilatie, zonweringen en andere componenten kan FMJ via domotica ‘slim’ maken. Aan de hand van scènes kunnen bijvoorbeeld met een druk op de knop alle lichten gedoofd worden en alle ramen gesloten worden. Het gaat hierbij niet alleen om integratie van techniek en dienstverlening in een gebouw, maar ook om dienstverlening van buitenaf, zoals alarmsystemen en camerasystemen.

Van A tot Z
We kunnen domotica-projecten van A tot Z uitvoeren. We leveren de sensoren om zaken als luchtkwaliteit en luchtvochtigheid te meten en stellen het systeem zo in dat de signalen gebruikt worden om bijvoorbeeld ramen te sluiten. We regelen deze communicatie tussen sensoren en de regelaar. Uiteraard hebben we oog voor detail en zorgen we voor een mooie afwerking zoals het schakelmateriaal.

Partners
FMJ heeft een aantal Partnerships. Dit houdt in dat er een intensieve samenwerking is tussen FMJ en de fabrikant om samen op deze manier een hoogstaand project te kunnen realiseren. Zo krijgt FMJ extra training en ondersteuning direct vanuit de fabriek. Tevens heeft FMJ exclusief toegang tot de showrooms van de fabrikanten om u als klant te laten beleven wat gebouw automatisering inhoudt. FMJ is volwaardig partner van de KNX-association, deze interface geeft ons de mogelijkheid om merk onafhankelijk te programmeren. Hierdoor kunnen we optimaal inspelen op jouw wensen. Verder zijn we ook partners van: ABB, Busch Jaeger, Hager, Loxone en Legionella Dossier.

Meer weten? Neem contact op met FMJ!

Elektrotechniek

FMJ is de partner voor gelijkspanning (DC), laagspanning (AC) en hoogspanning (V).

Advies en engineering
FMJ bekijkt wat er nodig is aan verdeling, bekabeling, (magneet)schakelaars en groepen in elke industriële omgeving. Onze engineers zorgen ervoor dat alles op de juiste manier verdeeld is en voldoende elektrisch vermogen levert. We houden rekening met voorwaarden waaronder een installatie wel en niet in bedrijf mag, aan de hand van NEN1010, NEN3140, NEN3840 en ATEX. Zo houden we alles veilig. Bij een onverhoopte kortsluiting gaat alles zo snel mogelijk uit, maar nooit meer dan nodig.

Aansluiten, installeren en testen
We bouwen industriële elektrotechnische installaties van nul op, inclusief kabelwegen en secundaire kabelwegen. Voordat we het in bedrijf stellen, testen we het volledige systeem. Zo weten we zeker dat alle draden op de juiste plek zitten en alles binnenkomt waar het verwacht wordt.

Service en onderhoud
Voor service en onderhoud zijn er verschillende opties. Onze monteurs kunnen meelopen in je technische dienst zodat ze permanent tot je beschikking staan. Je kunt ook kiezen voor maandelijkse onderhoudscontroles of voor hulp bij calamiteiten. Wij passen ons serviceniveau aan aan jouw wensen en de eisen in jouw industrie.

Waarom FMJ?
FMJ denkt mee en zoekt naar de meest efficiënte oplossing, ook qua kosten. We hebben plezier in het bieden van een toegevoegde waarde. We houden rekening met de lange termijn en zorgen ervoor dat de investeringen in jouw bedrijf of fabriek duurzaam zijn.

Meer weten? Neem contact op met FMJ!

Engineering

Engineering

Met een goed engineeringspakket van jouw installatie kan het vervaardigen, onderhouden en beheer van installatie sterk vereenvoudigd worden, zo zijn mogelijke storingen makkelijker en sneller te traceren. Een hogere uptime van de installatie rechtvaardigt veelal de extra investering.

Onze engineers en technici hebben jarenlange ervaring en de kennis in huis om de wensen van de klant uit te voeren. Of het nu om een schakelkast, besturingssysteem of complete verbouwing of nieuwbouw gaat, onze engineeringsafdeling staat klaar. Wij zijn op de hoogte van diverse regelgevingen in de branche zoals bijvoorbeeld NEN, Kema, Borg, Lloyd’s, DNV, ABS, scheepvaartinspectie etc. Standaard werken wij met Autocad of E-plan, kortsluitberekeningen en selectiviteit bepalen voeren wij uit met Vision Phase to Phase.

Meer weten? Neem contact op met FMJ!

Hoogspanning

Hoogspanning
Onze gecertificeerde medewerkers zorgen voor de aanleg, het beheer, het onderhoud en het spannen van installaties van 1kV tot 25kV. We kunnen deze installaties schakelen, scheiden en aarden. Ook leveren we stations, transformatoren en schakel- en verdeelinrichtingen. Alles boven de 25kV gaat bij FMJ op aanvraag.

Hoogspanningsinstallaties ontwerpen en spannen we voor vrijwel elke branche, van marine tot industrie. We leveren een volledig pakket van advies en basic engineering tot detail engineering, aanleg en beheer. We zijn hiervoor zowel onshore als offshore gecertificeerd en onze specialisten vliegen dan ook de hele wereld over.

Waarom FMJ?
FMJ heeft gecertificeerde specialisten in dienst die hoogspanningsinstallaties veilig en volgens de normen aanleggen. Bij het ontwerp ervan zorgen we voor de meest optimale manier van aanleg, beveiligen, schakelen, scheiden en aarden, zodat de installatie volledig aansluit bij wat er nodig is.

Meer weten? Neem contact op met FMJ!

Inspectie en kalibratie

Inspectie en Kalibratie
Het is belangrijk voor je bedrijf en voor jou als particulier dat je kunt vertrouwen op je installatie. Inspecties zijn hierbij een belangrijke factor. Inspecties worden niet voor niets steeds vaker verplicht gesteld vanuit Arbo-wet en verzekeraars. FMJ biedt elke elektrotechnische veiligheidsinspectie, maar ook ATEX (ATmosfere EXplosibles) inspecties. Onze technici zijn vakkundig, hebben een brede kennis en inspecteren in alle markten, van industrie en offshore tot inspectie bij een woning.

Naast inspecties voeren wij ook kalibraties uit. Als bedrijf wil je dat je instrumentatie goed werkt en vooral betrouwbaar is, dit is belangrijk voor de veiligheid, continuïteit en kwaliteit van het proces en project. Kalibraties worden vanuit de overheid en afnemers ook steeds vaker verplicht gesteld. Wij voeren kalibraties uit in-huis of op locatie door heel Nederland, maar ook daar buiten, door vakkundige medewerkers met een brede kennis van zaken.

Meer weten? Neem contact op met FMJ!

Instrumentatie

Advies en engineering
In sectoren als industrie, infra en marine & offshore zijn meetinstrumenten nodig. Bijvoorbeeld voor het meten van druk in pompgemalen, maar ook voor het meten van geleidbaarheid, spanning en vermogen bij elektrotechnische installaties. Ook temperatuur, niveau, flow, dichtheid en trillingen kunnen door onze instrumentatie in kaart gebracht worden. We geven advies over de analyzers die nodig zijn voor jouw specifieke installatie en branche. We werken de engineering hiervan in detail uit en leggen het aan.

Kalibratie, onderhoud en inspecties
FMJ kan de meetinstrumenten voor je instellen, kalibreren en onderhouden. Natuurlijk staan onze monteurs ook bij storingen voor je klaar. Verder voeren we inspecties uit op het gebied van ATEX, NEN1010, NEN3140, aarding- en bliksem, thermografie en SCIOS scope 8, 10 en 12.

Heavy duty instrumentatie
Bij FMJ hebben we plezier in het specifiek ontwerpen van instrumentatie op maat. Zo bouwen we heavy duty instrumenten die zowel geschikt zijn voor zware omstandigheden en/of onder water gebruikt kunnen worden. We kunnen encoders, druksensoren en junction boxen leveren die geschikt zijn tot 200 meter onder water. Wil je dieper onder water? Tot 2 km kunnen we op maat gemaakte instrumentatie voor je testen.

Waarom FMJ?
Bij FMJ streven we ernaar om van toegevoegde waarde te zijn. We denken mee, werken merk onafhankelijk en geven gevraagd en ongevraagd advies. Daardoor kunnen we vaak net dat stukje meer leveren en snel schakelen. Ook zorgen we ervoor dat onze medewerkers goed opgeleid zijn. Op het gebied van instrumentatie doen we dat onder andere via PIT-cursussen.

Meer weten? Neem contact op met FMJ!

Kraan besturingssystemen

Wij verzorgen systeemontwerp, engineering en bouw van compleet nieuwe besturingssystemen voor zowel nieuwbouw als upgrade van elektrische en hydraulische kranen waarbij kwaliteit voorop staat. We hebben veel ervaring in huis van alle soorten kranen in de sectoren: bagger, offshore, (bio)industrie, onderwater, en heavy-lift. 

De door ons geleverde systemen voldoen uiteraard aan de vereiste normeringen of classificatie.

Automatisering en autonome overheadkranen
De besturing van kranen kan variëren van simpel handmatige bediening tot complex volledig autonoom. Autonome bovenloopkranen, in bijvoorbeeld de bio-industrie, worden dan uitgerust met laserscanners of radar om een 3D-profiel te creëren en daarmee te bepalen waar materiaal moet worden gehaald en gebracht, daarbij wordt al het verplaatste materiaal gelogd en gerapporteerd aan bovenliggende computersystemen. 

Voordeel van autonome kranen is dat er alleen toezicht nodig is vanuit bijvoorbeeld de centrale controlekamer in plaats van een lokale operator.

Onderhoud en storingsdienst
Uiteraard staat FMJ ook voor U klaar bij storingen en jaarlijks onderhoud. U kunt erop rekenen dat wij kwalitatief hoogstaande systemen leveren om servicewerk zoveel mogelijk te minimaliseren, wat U uiteindelijk ook geld bespaard.

Waarom FMJ?
Binnen FMJ is enorm veel kennis voorhanden van besturingssystemen waarmee we U de best mogelijke oplossing kunnen bieden. Ook met agressieve omgevingen, zoals bagger, offshore, onderwater en chemie, hebben wij veel ervaring. Hierdoor weten we welke materialen en afdichtingen toegepast moeten worden in specifieke omgevingen.

Een ander voordeel van FMJ is dat we ook zelf sensoren ontwerpen en assembleren. Hierdoor kunnen we ervoor zorgen dat ze geschikt zijn voor de zware omstandigheden waarin ze zullen functioneren. Elk detail van het systeem brengen we zo in lijn met het doel van de kraan.

Meer weten? Neem contact op met FMJ!

Paneelbouw

Ontwerp en installatie
Veel technische installaties hebben een regel- en besturingspaneel nodig. FMJ is de geschikte partner hiervoor. We maken panelen voor onder andere utiliteit, industrie, farmacie en offshore. We kunnen het paneel op basis van tekeningen leveren en installeren, maar we kunnen het ook volledig op maat ontwerpen. Verder staan we klaar voor onderhoud, hulp bij storingen en voor modificaties & upgrades aan bestaande panelen.

Heavy duty panelen
In veel sectoren waarin FMJ werkzaam is, moeten de besturingspanelen én de kasten tegen een stootje kunnen. Daarom ontwerpen en bouwen we ook kasten en panelen specifiek voor zwaardere omstandigheden. Dit zijn kasten van plaatstaal of van gecoat RVS 316, die op twee niveaus waterdicht zijn.

Waarom FMJ?
FMJ levert besturingspanelen met een korte levertijd. Doordat we alles zelf in handen hebben en snel schakelen, kunnen we de levertijd soms met maanden verkorten. Snelheid gaat echter nooit ten koste van kwaliteit. We testen uitvoerig, zodat we zeker weten dat alles zonder fout de deur uitgaat. Verder hebben we veel ervaring in de omgevingen waar de kasten en panelen geplaatst worden. Hierdoor kunnen we goed meedenken over de meest efficiënte uitvoering.

Meer weten? Neem contact op met FMJ!